2023 Bağkur Borcu Nasıl Silinir 2023

Bağkur'lu olup prim borcu olan vatandaşlarımız 2023 Bağkur prim borcu nasıl silinir konusunda merakların giderilmesi açısından gerekli araştırmalar yapılıp haberimizde paylaşılmıştır.

2023 Bağkur Borcu Nasıl Silinir 2023

2023 Bağ-Kur Borcu Nasıl Silinir

Sosyal Güvenlik Kurumu’na prim borcu bulunan vatandaşlarımıza Bağ-kur’lulara borçlarını ödemesi için fırsat tanınmıştır. Yaş sigortalılık süresi ve prim şartını yerine getiren vatandaşlarımıza emeklilik fırsatı tanınmaktadır. Bu konuda ödemeyi peşin yapanlara avantaj sağlanmaktadır. 2023 Bağkur borcu nasıl silinir, daha önceki yapılandırmalarda prim borcu ve gecikme faizi, gecikme zammı yerine enflasyon farkı alınmaktaydı fakat son yapılan düzenlemede borcunu peşin ödeyenler sadece enflasyon farkının %10’luk kısmını ödeyerek kurtulabilecekler. Bağ-Kur yani 4/B özelde ya da devlette çalışmayan vatandaşların katılmış olduğu sigorta koludur. Esnaflar, muhtarlar, sanatkarlar Bağ-Kur için prim ödemesi yaparlar ve emekli olurlar. Bağ-Kur’lu olan kişilerin ödemiş olduğu prim asgari ücretin üstünden hesaplanır. Prim ödemenin yanı sıra Bağ-Kur’lu olan kişiler için malullük ya da yaşlılık veya ona benzeyen sigortalar yapılır. Sigortalı olan bir vatandaş vefat ederse toplu bir ücret alabilir.

Bu zamanlarda birden fazla Bağ-Kur’lu biriken borcundan yakınıyordu.Faiz oranının da git gide yükselmesi ve borcu olan vatandaşların borcunun daha da artamsına sebep oluyordu. Ama bu borç silinebilir.

2023 Bağ-Kur Borcu Silinecek Mi?

Bağkur’da geçmişte kaydı bulunan vergi kaydı, esnaflık kaydı gibi kaydı bulunan vatandaşlarımız 2023 yılında beklenti içinde peki 2022 Bağkur borcu silinecekmi? Bu konuda beklenti içerisinde olan vatandaşlarımız sayfamızı takipte kalarak herhangi bir açıklama olması durumunda sayfamızda güncellemeler yapılıp 2023 Bağkur borcu silinecekmi Bağ- kur borçlarının silinmesi yada dondurulması için mutlaka ocak 2023 sonuna kadar SGK' ya başvurmanız gerekmektedir. Başvurularını il yada ilçenizde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat ederek gerçekleştirebilirsiniz. Merak içerisinde olanlar için bağkur borç sildirme yapılıp yapılmadığı hususunda gereken açıklamalar nasıl yapılacağı detaylı olarak anlatılacaktır. Borç sildirme 7143 bağkur borçlarına af yasası ile 2018 yılının haziran ayı öncesi için boçlar silinmiştir. Bu tarihten sonra bağkur borç sildirmeyle alakalı herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Tekrar af çıkması durumunda ödeme ayları yine aynı olacaktır. Başvurular yılın ikinci yarısı Temmuz ayının son gününe kadar yapılacaktır. Peşin ödemek isteyen vatandaşlarımız Ağustos ayının son gününe kadar ödemeleri gerekmektedir. Ekim ayında ödeyecek olan vatandaşlarımız ise yaklaşık 245 Liralık enflasyon farkını ödemeleri hususunda bilgilendirilmiştir.

Bağkur Borç Sildirme Şartları 2023

Borç sildirmek isteyen vatandaşlarımızın bazı şartları taşıyor olması gerekmektedir. Bağkur borç sildirmek isteyen vatandaşlarımızın en az 2 yıl borçlu olması şartı vardır. Borç süresi bu süreden az olanlar bu aftan yararlanamamaktadırlar. Başvuru sonucunda incelemeler sonucunda uygun olan vatandaşlarımız başvuru için süre tanınmaktadır. Bu süre sonrasında ödeme için süre tanınmaktadır. Borç sildirme işleminde ise borcu silinen vatandaşlarımızın bu zamandaki hizmetleride silinmektedir. Daha sonrasında prim günü eksik olanlar bu konuda sorun yaşamaları hususunda borcunu ödemeleri durumunda prim günleri tekrar eklenecektir.

Yukarıda yer alan bilgilere göre içinde bulunduğumuz yılda borç sildirme ve yapılandırma işlemi yapılamamaktadır. Daha sonraki günlerde ise yapılandırma veya af olması durumunda 2023 bağkur borcu nasıl silinir konusunda sayfamızda gerekli açıklamalar ve güncellemeler yapılacaktır.

Bağkur Yapılandırma İşleminden Kimler Yararlanabilir 2023

1- Prim borçlarını 6183 sayılı Kanunun 48' inci maddesinde yer alan taksitlendiren yada tecil ettirenler

2- Önceden bağkur prim borçlarını diğer kanunlara göre yapılandıranlar (yapılandırma borcunun tamamını ödeyenler hariç) yapılandırmasının iptal edilmesi için yazılı talepte bulunanlar.

3- SGK' ya olan borçları doğal afet, yangın, sel, deprem ve yangın gibi nedenler ile ertelenmiş sigortalılardan yazılı istekte bulunanlar.

4- Tecil ve taksitlendirmesi bozulmuş olanlar tecil ve taksitlendirme için yazılı istekte bulunanlar düzenlemelerden yararlanabileceklerdir.

Yorum Yap: