Bağkur Borç Sorgulama 2023 (4B Online Sorgulama) 2023 Güncel

Bu sayfadan 4B Bağkur borç sorgulama yapabilir, E devlet veya telefon numarası ile Bağkur borç sorgulama 2023 işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bağkur Borç Sorgulama 2023 (4B Online Sorgulama) 2023 Güncel

Yeni sisteme göre adı 4B olarak değiştirilen ve isteğe bağlı olarak ödenen Bağkur borçları nasıl sorgulanacağı hakkında son zamanlarda pek çok farklı kişiden mail almaktayız. Biz de SSK ve Bağkur bilgi portalı olarak Bağkur borç sorgulama 2023 nasıl yapılır diye merak edenlere özel olarak güncel kaynağından araştırmalar yaparak bu sayfamızı hazırladık. Teknolojinin gelişmesiyle beraber devletimiz de vatandaşların teknolojiden yakından yararlanması için pek çok alternatif kanalı hizmete sunmuştur. Özellikle T.C. kimlik numarası ile internet üzerinden yapılan Bağ-Kur borç sorgulamaları pek çok vatandaşımızın kolaylıkla hizmete erişmesini sağlıyor.

Bağkur Borç Sorgulama 2023

Günümüzde birçok kişi SGK yapılandırması uzatıldımı diye merak etmektedir. 17 Kasım tarihi itibari ile yürürlüğe giren kanun ile birlikte resmi olarak SGK prim borçları için yapılandırma başvuruları başlamıştır. Sosyal Güvenlik Kurumu' na SGK ödemelerinin kredi kartı ilede yapılabilmektedir. Zaman geçirmeden vaktinde ödeme yapan SGK prim borçları için vatandaşa indirim uygulanıyor. SGK ve Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesi üzerinden sorgulama yapılabiliyordu ancak günümüzde bu sistem kaldırılarak E-Devlet internet sitesine taşınmıştır. Bağkur borç sorgulama 2023, bağkur borç sorgulama işlemi e devlet üzerinden yapılmaktadır, E Devlet sistemi üzerinden Bağ-Kur borç durumunuzu görüntülemek istiyorsanız öncelikle sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. E devlet internet sitesine giriş yapabilmeniz için de T.C. kimlik numaranız ve e devlet şifrenizin olması gerekiyor. Eğer e devlet şifreniz yoksa siz de Ptt şubelerinden kimlik belgenizle yeni e devlet şifrenizi alabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. E devlet sistemine giriş yaptıktan sonra 4b borç sorgulama sayfasına giderek yada arama çubuğuna "4B Ödeme Dökümü" sayfasından Bağkur borç durumu hakkında güncel detayları öğrenebilirsiniz.

Sorgulama sayfasına gitmek için  Tıklayınız ! ! ! 

Borç sorgulama sayfasına yapılabilen diğer işlemler;

  • 4B(Bağkur)Günlük Kazanç Beyanı Girişi
  • 4B Ödeme Dökümü
  • 4B Hizmet Bilgisi
  • 4B Banka ve Adres Değişikliği
  • 4B Tescil Kaydı

Bağkur Borcu Nasıl Silinir? Tıkla Öğren !

Sayfaya giriş yaptıktan sonra "Sorgu Türü, Sorgu Tipi, Güvenlik Kodu" seçeneklerini doldurmalı ve işaretlemelisiniz. Girmiş olduğunuz bilgilerin doğruluğunu kabul ettikten sonra "Borç Sorgulama" butonuna basarak borcunuzun durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

SGK Prim Yapılandırma Başvurusu Ne Zaman Bitiyor? 

Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkın" geçtiğimiz günlerde açıklamalarda buluna Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Selçuk, sigorta primlerinin genel sağlık sigortası priminin, işsizlik sigortası priminin, idari para cezalarının, iş kazası ya da meslek hastalığı sonucunda doğan rücu alacaklarının, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacakların ve bağkur sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacakların yapılandırma kapsamında olduğunu hatırlattı. 17 Kasım 2021 tarihi itibari ile SGK prim yapılandırma başvuruları alınarak başvuru süresi ve ilk taksit ödeme süresi 31 Ocak 2021 olarak belirlenmişti. Daha sonra SGK yapılandırma başvuru süresi uzatılarak 31 Ocak 2023 tarihin alındı. 

Bağkur Borç Sorgulama Telefon Numarası 2023

Bir çok Bağ-Kur'lu vatandaşımız borç durumunu sorgulamak için telefon numarasından sorgulama yapmak istiyor. Özellikle e devlet şifresi olmayan kişiler Alo 170 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi araması yaparak Bağkur borç sorgulama 2023 yapabilir ve ne kadar Bağkur prim borcu olduğunu hemen öğrenebilir. Ayrıca Bağ-Kur borç durumuna ek olarak ödeme yapılmadığı taktirde aylık belli miktarlarda gecikme faizi de uygulanmaktadır. Bağ-Kur'dan emekli olabilmeniz için gecikme faizlerini de ödemeniz gerekmektedir.

Müşteri Hizmetleri Direk Bağlanma Numarası Tıkla Ara ! 

Bunlara da bakın:
Bağkur özel hastanede geçerli mi?

Bağkur Prim Borçları Silinebilecek

SGK borç yapılandırmasının bağkurlulara' da önemli avatajlar getirdiğini açıklayan Bakan Selçuk, "Bağkur sigortalılarının daha önceki kanunlar ile durdurulan hizmet sürelerine ilişkin prim borcu asılları Yİ-ÜFE ile güncellenmiştir. 31 Mart 2023 tarihine kadar ödemeleri halinde durdurulan hizmet süreleri ihya edilecek" şeklinde açıklamalarda bulunmuştur. 

GSS Borçların Ödeme Kolaylığı

Bakan Selçuk, "Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının ise 30 Nisan 2023 tarihine kadar gelir testine başvurmaları halinde GSS primleri, gelir testi sonucuna göre başlangıç tarihinden itibaren güncellenebilecek. Gelir testi sonucunda aynı hanede yaşayan ve aile içindeki gelir asgari ücretin 1/3' ünden az olduğu tespit edilenlerin prim borçları silinece ve primleri devlet tarafından ödenecek" diye açıklamlarda bulundu.

Sskbagkur.com sitesi olarak en güncel ve en yeni haberleri kaynağından araştırarak, siz değerli kullanıcılarımıza ücretsiz bir şekilde sunuyoruz. Bugün sizler için bağkur borç sorgulama 2023 işlemini bütün detaylarıyla anlattık. 

Yorum Yap: