Bağ-Kur Lensi Karşılıyor Mu 2023

Sigorta kapsamında sayılan sayılan rahatsızlıklardan sayılan göz rahatsızlığı için hastaneye giden vatandaş bağkur sağlık sigortası kapsamında masrafları karşılanır mı detaylı olarak haberimizde anlatılmıştır.

Bağ-Kur Lensi Karşılıyor Mu 2023

Çağımız artık teknoloji çağı olmasıyla beraber insanlarımız özellikle çocuklarımız sürekli teknolojik aletlerle vakit geçiriyor. Bu nedenle insanlarımızda görme bozukluğu meydana geliyor. Görme veya göz rahatsızlığı yaşayan ve bağkur sağlık hizmetinden faydalanan vatandaşların merak ettiği konulardan birisi olan bağkur lensi karşılıyor mu 2023 sorusuna açıklık getirdik. Vücudumuzdaki en önemli denebilecek organımız ve hayatımız için önemli unsur olan gözlerimizde meydana gelen görme kaybı, bulanık görme gibi rahatsızlıklar çokça karşımıza çıkıyor. Hastanelerimizde göz için neredeyse uzun zaman sıra bulamıyoruz. Bu ciddi anlamda göz rahatsızlıklarımız çok olduğunu gösterir. Gençlerimiz ve çocuklarımız için önemli derecede öne çıkan bu sorun için en kısa sürede aile doktoru ve uzman doktorlardan en iyi şekilde destek almanız gerekmektedir.

Bağkur Lensi Karşılıyor Mu 2023

Doktorlardan aldığımız destekler sonucunda ufak rahatsızlıklarda damla, orta derecede ise gözlük ve yüksek derece de ise lens ile tedavi isteyebiliyorlar. Fakat bu tedavi sürecinde karşılaşılan masraflar vatandaşlar için sıkıntılı bir durum olabiliyor. Bu durumda bağkur sağlık hizmetinden faydalanan birisi bağkur lensi karşılıyor mu sorusuna yanıt olarak göz rahatsızlığından dolayı hastaneye gittiğinde ve lens ile tedavi önerilmesi durumunda tedavi masrafını karşılayan bağkur sağlık güvencesi olması durumunda lens ve diğer tüm sağlık giderlerini karşılanır. Hastanın SGK ile anlaşmalı olan bir sağlık kuruluşundan gözünden hasta olduğuna dair belge veya reçete alması şarttır. Reçete ile anlaşmalı olan bir gözlükçüden lensinizi alabilirsiniz. Bağ-kur kapsamında devlet vatandaşlarımıza lensi ücretsiz kullanım hakkı sunup bu hizmeti en iyi şekilde size sunmaktadır.

Şöyle bir durum söz konusu ve bilinmesi gereken bir konudur. Lens kullanımı ve değiştirme aşamalarına gelindiğinde değiştirme süreleri 2 yıl ancak 18 yaşından küçük olanlar için lens değişim süresi 6 aydır. Fakat devlet her göz bozukluğunda lens yardımı yapmıyor. Ciddi şekilde görme kaybı, katarak vs. önemli göz hastalığında yapıyor. Çocuklarda ise görmesine yardımcı olmak için lens yardımı direk yapıyor. Aksesuar amaçlı kullanılmak istenilen lensler sigorta kapsamına girmemektedir. Bağkur lenslerin ne kadarını karşılıyor diye merak edenler için hesaplaması şu şekildedir.
Yetişkinlerde 2 yılda bir lens yardımı yapılıyor. Çocuklarda ise 6 ayda bir lens yardımı yapılıyor. 2023 bağkur lens fiyatları 1 adet için 170 TL  yardım yaparken 2 adet için 340 TL yardım yapmaktadır. Aylık olarak değişmesi gereken lenslerde ise 6 çift için 100 TL yardım yapmaktadır.

 

Yorum Yap: