Bağkur Primi Nasıl Ödenir 2023 Güncel ( YENİ KANUN)

Vatandaşlarımız bağ-kur primleri nasıl ödenir 2023 diye merak edenler için hazırladığımız haberimiz de aşağıdan nereden nasıl ödenir sorusuna yanıt bulabilirsiniz. Bağ-kur aynı olduğu gibi sigortalı çalışanların işverenleri tarafından primlerinin yatırılması gibi bağ-kur’da da prim yatmaktadır. Yeni işe başlayan özel veya kamusal olarak kendi işini kuranların işçilerine sigorta yaptığı gibi kendini de güvence altına almalıdır. Biz de derleyip topladık ve size aşağıda bu sorunuza cevap bulduk.

Bağkur Primi Nasıl Ödenir 2023 Güncel ( YENİ KANUN)

Vatandaşlarımız bağ-kur ödemesi nereye yatırılır sorusunu merak etmekte biz ise cevabını sizlere açıklamaktayız. Bağ-kur aynı olduğu gibi sigortalı çalışanların işverenleri tarafından primlerinin yatırılması gibi bağ-kur’da da prim yatmaktadır. Yeni işe başlayan özel veya kamusal olarak kendi işini kuranların işçilerine sigorta yaptığı gibi kendini de güvence altına almalıdır. Yeni iş kuranların bilmediği çok sorulan sorulardan bağkur primleri nereden ödenir? sorusuna yanıt olarak bu haberimizi hazırladık.

Bağkur Primi Nasıl Ödenir 2023

Bağkur primleri günümüzde en çok araştırılan ve merak edilen konuların başında gelmektedir. Bağkur üzerinden emekli olmak isteyen vatandaşlarım, prim ödemelerini detaylı bir şekilde araştırmaktadır. Ödeme yapmak için bankalarınızın mobil bankacılığını kullanabilirsiniz. Günümüzde mobil bankacılık sayesinde, birçok işlemi şubeye gitmeden hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Mobil bankacılık uygulaması oldukça güvenli ve hızlı işlemlerin gerçekleştirildiği bir uygulamadır. Vatandaşlarımıza bağkur primi nasıl ödenir 2023 sorusunun cevabı olarak; Bağ-kur primleri 2 farklı şekilde ödenebilir. Bağ-kur prim ödemesi online ödeme veya elden ödeme şeklinde ödenebilir. Online ödemede belirli bankalar aracılığıyla ödenmektedir. Bu bankalar Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankasıdır. Bağ-kur vatandaşları nüfus cüzdanları ile bu bankalardan gişe işlemlerinden veya internet bankacılığı aracılığıyla prim ödenir.

Fakat şöyle de bir durum söz konusu devlet bağ-kur için başka bankalar ile anlaşma yaparak vatandaşlarımızın işini kolaylaştırıyor. Anlaşma yapılan diğer bankalar ise şöyledir;

-Akbank

-Anadolu Bank

-Finansbank

-Yapı Kredi Bankası

-Garanti Bankası

-ING Bank

-TEB 

 

Bağkur Kredi Kartıyla Ödenir mi 2023

SGK prim ödemeleri kredi kartıyla internet üzerinden, SGK resmi web sitesi www.sgk.gov.tr ve banka şubelerinden yapılabilir. Kredi kartı kullanım limitinin tamamı kadar sgk prim ödemesi yapılabilir.

Ziraat Bankası Mobil Uygulamadan Bağkur Ödemesi Nasıl Yapılır 2023

Ziraat Bankası Mobil uygulamasına Giriş yaptıktan sonra sistemde bulunan menü üzerinden Ödemeler butonuna tıklanır, SGK Prim Ödemeleri sekmesine tıklayıp mevcut prim borçları sorgulanır. Kredi kartı veya banka kartı kullanılarak prim borcu ödemesi yapılır. Kişiler hayatlarını devam ettirmek için mutlaka bir yerde özel sektör veya kamuda çalışmak zorundadır. Bu çalışmamın karşılığında çalışamaz duruma geldiğinde kendini ve ailesini güvence altına almak için işvereni tarafından sigorta primi, kendi işi ise bağ-kur primi yatırmalıdır. Bağ-kur özel veya bireysel olmak üzere devlete bağlı olmayan iş yerlerinde veya kendi işlerinde kendi adlarına prim ödemelerini yapması üzerine sigortalı olurlar ve sonunda emekli olurlar. Çalışamaz duruma geldiklerinde bu yatırılan primler size emekli olduğunuzda her ay alacağınız bir miktar para olarak size geri dönecektir.

Yaklaşık olarak yatıracağınız primler 15 ile 25 sene kadar olup düzenli bir şekilde devam etmelidir. Vatandaşlar devletin belirlediği bir yaşa geldiklerinde yatırılan prim karşılığında emekli olurlar. Bağ-kur’dan emekli olma süreniz bu sisteme ne zaman prim yatırmaya başladığınız tarihten itibaren herkese göre farklılık gösterir. Prim ödemelerini düzenli yaparak sağlık ve emeklilik hizmetinden faydalanabilirsiniz.

Yorum Yap: