Yeşil Kart Hangi Durumlarda İptal Edilir 2023

Günümüzde yeşil kart kullanımı oldukça popülerdir. Yeşil kart hangi durumlarda iptal edilir ? Sorusunun yanıtına haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

Yeşil Kart Hangi Durumlarda İptal Edilir 2023

Hiçbir sosyal güvencesi olmayan kişilere devlet tarafından yeşil kart verilmektedir. Yeşil kartı olan kişiler Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşması bulunan hastanelerden ücretsiz olarak muayene olabilmektedirler. Ancak yeşil kart almak isteyen kişide bazı şartlar aranmaktadır. Öncelikle yeşil kart almak isteyen kişiye gelir testi yapılmaktadır. Yapılan gelir testinde ailenin toplam aylık geliri belirlenir. Daha sonra ortaya çıkan rakam eğer brüt asgari ücretin 1/3' ünden az olur ise yeşil kart alabilirsiniz. Engeli bulunan kişilerde yeşil kart alabilmektedir. Ancak bu kartı almak isteyen engelli bireylerin raporda belirtilen engel oranının en az %40 olması gerekiyor. Günümüzde merak edilen ve araştırılan konuların başında gelen, yeşil kart hangi durumlarda iptal edilir ? Sorusunun yanıtına haberimizin devamında ulaşabilirsiniz. 

Yeşil Kart Hangi Durumlarda İptal Edilir ?

Yeşil kart hiçbir sosyal güvencesi olmayan kişilere, hastane ihtiyaçlarını ücretsiz olarak giderebilmesi için devlet tarafından verilen resmi bir belgedir. Ancak bu belgeyi alabilmeniz için gereken standartlara mutlaka uymanız gerekiyor. Eğer yeşil kart almanız için herhangi bir engel yok ise, başvuru işlemlerinizi gerçekleştirerek yeşil kart alabilirsiniz. Yeşil kartın geçerlilik süresi 1 yıl olup, yeşil kart süresinin bitmesinin ardından yıl bazlı olarak yeşil kart kullanım sürenizi uzatabilirsiniz. Yeşil kart kullanan kişilerin en çok merak ettiği konuların başında ise, yeşil kart hangi durumlarda iptal edilir konusu yer almaktadır. Yeşil kart hangi durumlarda iptal edilir, yeşil kart kullandığınız sırada eğer maddi durumunuzda herhangi düzelmeler olur ise bunu bildirerek yeşil kartınızı iptal ettirmelisiniz. Eğer maddi durumunuzda düzelmeler olur ve siz bunu bildirmeden kullanmaya devam ederseniz, devlet tarafından ağır yaptırımlar ile karşılaşırsınız. Çünkü yeşil kartı ancak maddi durumu kötü olanlar ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan kişilere verilmektedir. Bunlar haricinde olanlara yeşil kart verilmez ve kullanmaları kesinlikle yasaktır. Yeşil kartınız var ise ve maddi durumunuzda düzelmeler gerçekleştiyse vakit kaybeden yeşil kart iptal işlemini gerçekleştirmelisiniz. 

Diğerleri bunu' da okudu: Yeşil Kart Süresi Ne Kadar ?

Yeşil Kart Nasıl İptal Edilir ?

Yeşil kart hiçbir sosyal güvencesi olmayan maddi durumu yetersiz ailelere verilen resmi bir evraktır. Yeşil kart sahibi kişiler SGK ile anlaşmalı hastanelerden ücretsiz tedavi ve muayene olabilmektedirler. Ancak yeşil kart maddi durumu yetersiz ailelere verildiği için, yeşil kart kullanırken maddi durumunuz düzelir ise mutlaka iptal işlemini gerçekleştirmelisiniz. Eğer maddi durumunuz düzeldiği halde bunu bildirip kart iptal işlemini gerçekleştirmiyorsanız, bunun cezası olduğunu unutmamalısınız. Yeşil kart nasıl iptal edilir sorusu günümüzde birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Yeşil kart nasıl iptal edilir, herhangi bir şekilde Kanunun dışında kalan sağlık güvencesi sağlanan yahut aylık geliri veya gelir payları Kanun kapsamı dışında kalan, başka il ya da ilçelere nakleden yeşil kart sahipleri yeşil kartlarını aldıkları makama geri vererek iptal ettirmelidirler. 

Sitemizi incelemek ve diğer haberleri okumak için TIKLA. 

 

Yorum Yap: