Yeşil Kart Kimlere Verilir ?

Sosyal Güvenlik Haklarından yararlanabilmek için yeşil kart şarttır. Günümüzde araştırılan ve merak edilen konulardan olan yeşil kart kimlere verilir ? Sorusunun yanıtına haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

Yeşil Kart Kimlere Verilir ?

Yeşil kart hiçbir sosyal güvencesi olmayan kişilerin sağlık hizmetlerini sorunsuz şekilde yaptırabilmesi için masrafların devlet tarafından karşılandığı resmi bir belgedir. Yeşil kart ilk olarak 18.06.1992 tarihi ve 3816 sayılı kanun ile yürürlüğe girmiştir. Bu kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte kart sahibi olabilmek için, gereken şartları taşıyan herkese yeşil kart verilmektedir. Yeşil kart alabilmeniz için öncelikle başvuru işlemlerini gerçekleştirmeniz gerekiyor. Başvurular ise merkeze bağlı bulunan ilçelerde valiliklere, diğer ilçelerde ise kaymakamlıklara müracaat ederek başvuru işlemleri gerçekleştirilmektedir. Yeşil kart kimlere verilir ? Sorusunun yanıtına haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

 

Yeşil Kart Kimlere Verilir ?

 

Yeşil kart hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşlara devlet tarafından verilen resmi bir belgedir. Ancak yeşil kart alabilmeniz için gereken şartları taşıyor olmalı ve başvuru işleminizi gerçekleştirmelisiniz. Başvuru işlemlerini valilik yada kaymakamlıkların açmış olduğu yeşil kart bürolarından yapabilirsiniz. Başvuru için gereken belgeler ise; nüfus cüzdanı, vukuatlı nüfus kayıt örneği, 2 adet fotoğraf, ikametgah belgesi ve matbu olarak hazırlanmış yeşil kart başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Eğer bir aile' de birden fazla kişi yeşil kart alacaksa tek başvuru formu üzerinden başvuru yapmaları önemlidir. Hane halkının tamamını başvuru formunda belirterek başvuru işlemi yapabilirsiniz. Yeşil kart kimlere verilir, başvuru yapan kişinin hiçbir sosyal güvencesi olmaması ve aylık geliri yada aile içerisindeki gelir payının brüt asgari ücretin 1/3' ünden az olması ve Türkiye' de yaşayan kişilerin türk vatandaşı olması gerekiyor. Herhangi bir sağlık güvencesi olanlara bağımlı olarak sağlık hizmetlerinden yararlanması gerekenler, silah altında bulunanlar yeşil kart alamazlar. Başvurunuzu verdikten sonra ilgili makamlar gerekli araştırmaları yaparak, araştırmalarını tamamlarlar. Daha sonra başvurunuzun uygun görülmesi durumunda yeşil kart hak sahiplerine imza karşılığı teslim edilir. 

Diğerleri bunu' da okudu: Kaç Yaşında Emekli Olunur ?

Cezai Müeyyideler

 

Devletin işlerinde evrakta sahtecilik oldukça tehlikelidir ve oldukça ağır yaptırımları bulunmaktadır. Yeşil kart alacak durumları olmadığı halde evrakta sahtecilik yapanlar, gerçek dışı beyanda bulunanlar ve gerçeği gizleyerek yeşil kart alıp hastanelerin sunduğu imkanlardan yararlananlar ve yararlandıkları tespit edilenler yapılan harcamalar kendilerinden, aile yakınlarından misliyle geri alınmaktadır. Evrakta sahtecilik suçunun cezaları oldukça ağırdır hatta hapis cezası bile bulunmaktadır. Devlet ile olan işlerinizde evrakta sahtecilik yapmamaya özen gösteriniz. Yeşil kart sahibine verilmiş olan tedavi işlemleri, tedavi işlemlerini gösteren fatura ve benzeri resmi evrakların gerçeğe aykırı olarak düzenlenmesi suretiyle fazla ödemeye sebebiyet verilmesi halinde fazla ödenen tutar belgeyi düzenleyenlerden iki katı olarak geri alınmaktadır. Ayrıca cezai işlemlerde uygulanmaya devam etmektedir. 

Sitemizi incelemek ve diğer haberleri okumak için TIKLA.

 

 

Yorum Yap: