Askerlik Borçlanması Yaşı Öne Çeker mi 2023

Prim günlerini tamamlamak için askerlik borçlanması yapan yapan vatandaşlarımızın askerlik borçlanması yaşı öne çeker mi 2022 sorusunun detaylı olarak cevabı haber detayımız da anlatılmıştır.

Askerlik Borçlanması Yaşı Öne Çeker mi 2023

Askerlik hizmetini yerine getiren vatandaşlarımız bu süre zarfında çalışamamaktadır. 2023 yılına girerken yeni yapılan güncellemeler ve düzenlemelerle birlikte bir çok kanunlarda değişikler geldi.Emekli olabilmek için aranan şartlar prim gün sayısı, emeklilik süresi ve yaş şartıdır. Bütün bu şartlar tamamlandığında emekli olabilmek için engel kalmamıştır. Askerlik borçlanması yaşı öne çekermi haberimizde askerlik borçlanması zorunlu olarak askerlik hizmetini yerine getiren vatandaşlarımız emeklilik süresini geriye çekerek avantaj sağlayan uygulamadır. Prim gün sayısı eksik olan veya günü tam fakat sigortalılık süresini tamamlamasına az kalan ve yaş şartını geriye çekmek amacıyla borçlanma yapan vatandaşlarımız borçlanmaya gitmektedir. Borçlanma karşılığında borçlanma yapmak istediğiniz gün kadar ödeme yapmanız gerekmektedir. Sigortalı çalışıp emekli olmak isteyen emekli adaylarının tamamlaması gereken şartlar; sigortalılık süresi, prim gün sayısı ve emekli olmak için gereken yaş. Bu şartlar yerine getirilmişse askerlik borçlanması yapmanıza gerek yoktur. Halk arasında askerlik borçlanması sadece prim gün sayısını tamamlamak için gereken uygulama gibi görünsede Emekli olabilmeniz içi aşağıda verdiğimiz bilgilerden yola çıkarak borçlanma yaptığınız gün kadar giriş tarihinizi öne çektiğiniz takdirde sizin için aranan şartlar bir önceki dilime gireceğinden dolayı daha erken emekli olabilirsiniz. Askerlik borçlanması yapmak isteyen vatandaşlarımız aşağıda verdiğimiz linke tıklayarak askerlik borçlanması ne kadar sorusuna detaylı anlatımla yanıt bulabilirler.

Askerlik Borçlanması Yaşı Öne Çeker mi 2023

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından Resmi gazetede yayımlanan 5510 sayılı kanunun41. maddesi gereği sigrotalının yaptığı borçlanma kadar sigortalılık süresinden sayılacağı belirtilmiştir. Askerlik borçlanmasını genellikle emekliliğe yakın zamanda gerçekleştiren vatandaşlar yatırıp emekli olmak hayalindedir. Fakat yanlış zamanda yanlış gün sayısı kadar ödeme yaptığınızda kimi zaman gerekli olmayan ödemeyi yapmış olabilirsiniz. Askerlik borçlanmasını askerlik yaptığınız gün kadar yatırmanız mümkündür. Borçlanma günü tamamen size kalmıştır ödemeler günlük olarak hesaplanacağından dolayı talep ettiğiniz gün kadar borçlanabilirsiniz. Fakat aşağıda vereceğimiz tabloya dikkatli bakmanızı tavsiye ederiz belki bir gün yatırıp bir önceki dilime girip daha erken emekli olabilirsiniz. Askerlik borçlanması yaşı öne çekermi veya askerlik borçlanması ne kadar geriye çeker diye araştırma yapan vatandaşlarımız için hazırladığımız bu haberimizde askerlik borçlanması borçlanma yaptığınız gün sayısı kadar sigorta girişinizi geriye çeker.

Askerlik Borçlanması için Nereye Başvurulur?

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Resmi Gazetede yapılan tebliğe göre borçlanma yapmak isteyen vatandaşlar 5510 sayılı Kanunun 46 ve geçici 4 üncü maddelerine göre yapılacak borçlanmalar için 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine tabi olan sigortalılar, bağlı bulundukları kamu idareleri aracılığı le Kurumca örneği hazırlanan borçlanma belgesi ile Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığına müracaat edeceklerdir.

Sayfaya Git: Askerlik Borçlanması Ne Kadar?

Askerlik Borçlanması Nasıl Yapılır?

Askerlik borçlanması askerlik hizmetini yerine getiren vatandaşların yapabilecekleri borçlanmadır. Askerlik hizmetini yerine getirmeyen asker kaçağı vea çürük raporu alan vatandaşlar borçlanma yapamazlar. Askerlik borçlanması yapmak isteyen vatandaşlar bağlı bulundukları Sosyal Sigortalar Kurumuna başvurarak talep ettikleri gün sayısı hesaplanıp anlaşmalı bankalara ödeme yaptıkları takdirde borçlanma yapmış olacaklardır.

Askerlik Borçlanması Ne Kadar?

Askerlik borçlanması heryıl asgari ücrete göre değişmektedir. Asgari ücretin brüt ücretinin %32 si tutarında ödeme yapmanız gerekmektedir. Bu  hesaplama şu şekilde yapılmaktadır.
Brüt asgari ücret:2.558,40 TL
2.558,40/30=85,28

Askerlik Borçlanması Kaç Taksitte Ödenir?

Borçlanma yapmak isteyen vatandaşlarımız bağlı bulundukları SSK müdürlüğüne başvurması durumunda ödeme yapmak istedikleri gün sayısını belirtmesi durumunda ödemeyi anlaşmalı bankalara yapması gerekmektedir. Askerlik borçlanması taksştle ödenir mi diye merak eden okurlarımız ödemeleri yapması için taksit imkanı tanınmamaktadır. Ödeme yapacak olan vatandaş ödeme tutarını peşin olarak yapması gerekmektedir. 

Askerlik Borçlanması Ne Zaman Yapılmalı?

Borçlanma yapmak isteyen vatandaşlar borçlanma yapmak için yılbaşı olmadan yapmaları gerekmektedir. Ödemeleri yılsonunda yaparlarsa asgari ücret her yıl ocak ayında arttığından dolayı hesaplamalar mevcut bulunan dönemin brüt ücreti üzerinden hesaplanacağından dolayı daha fazla ödeme yapmak zorunda kalabilirsiniz. Bir diğer husus ise ödemeyi emekli olmanıza yakın dönemde yapmanız durumunda sadece size gerekli gün kadar borçlanacağınızdan dolayı size avantaj sağlayacaktır.

Askerlik Borçlanması için Kredi Veren Bankalar

Askerlik borçlanması için tanımlanan özel kredi imkanı sunulmamaktadır. Borçlanma yapmak isteyen vatandaş bireysel ihtiyaç kredisi talebinde bulunabilir kredi çekmesinde engel yoksa bireysel ihtiyaç kredisi çekip ödeme yapabilir. İhtiyaç kredisi hesaplama yaparak siz de askerlik borçlanması için kredi veren bankalardan 36 aya varan vadelerle ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz.

Askerlik Borçlanması Avantajları Nelerdir?

Askerlik borçlanması yapan vatandaşlar erken emeklilik fırsatını yakalayabilmektedir. Emekli olabilmesi için aranan şartların tamamına olumlu yönden etki sağlayan askerlik borçlanması yapanlara yaş şartı geriye çekilecektir, sigorta girişi geriye çekilecek ve sigortalılık süresi bu sayede artacaktır. 


Askerlik Borçlanması Emekli Maaşını Ne Kadar Arttırır 2023

Askerlik borçlanması erken emekliliğin yanında, çalışanın maaşını da artırır. 18 ay askerlik borçlanması bedeli olarak ödenen 10.238 TL için 1.535 TL vergi indirimi kazanılır. Bu da asgari ücretle çalışanın maaşının her ay 93.38 lira artması demek. Emeklilik için sigorta girişinin önemi büyüktür.

Yorum Yap: