İşten Ayrıldıktan Sonra Sigorta Ne Kadar Geçerli 2023 Güncel (YENİ KANUN)

Günümüzde bir çok vatandaşımız işten ayrıldıktan sonra yeni güncellemelerden sonra sigorta ne kadar geçerli 2023diye soru yöneltmektedir. Peki işten ayrılınca sağlıktan ne kadar yararlanılır ve işten ayrılınca sigorta ne kadar geçerli? İşte aklınıza takılan tüm sorulara kaynak niteliğinde doğru yerden yanıtlar.

İşten Ayrıldıktan Sonra Sigorta Ne Kadar Geçerli 2023 Güncel (YENİ KANUN)

İşten ayrılan bir çok kişinin aklına ilk olarak, işten ayrıldıktan sonra sigorta ne kadar geçerli 2023 sorusu olmaktadır. Biz de Ssk Bağkur sitesi olarak Ssk konularını ve merak edilenleri araştırarak sizler için hazırlıyoruz. Peki işten ayrılınca kaç gün sağlıktan yararlanabiliyoruz, SGK ne kadar geçerli oluyor son tarihi nedir. İşte işi bıraktıktan sonra aklınıza gelecek tüm sorulara yanıtlar verdik.

İşten Ayrıldıktan Sonra Sigorta Ne Kadar Geçerli 2023

Bir işten kendi rıza ya da işten çıkarılanların eğer çıkış tarihinden önce bir yıl içerisinde 90 gün (3 ay) sigorta primi ödenmişse işten ayrıldıktan sonra sigorta 100 gün geçerlidir. İstenilen prim gün sayısı dolmaması durumunda ise sadece 10 gün sigorta hizmetlerinden faydalanılabilir.

SGK'nın sayılı kanununa göre sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanacak kişiler için hangi koşulları sağlaması gerektiği açık olarak belirtilmiştir. İşten ayrılan yada çıkarılan kişilerin de belli bir süre boyunca sağlık hizmetlerinden yararlanması devam ettirilir. Ayrıca eş ve ebeveynlerin de sağlık hizmetlerinden eşit yararlanması için kanun açıktır. Çalışmayan kişiler sağlık hizmetlerinden yararlanmak için GSS yaptırarak 30 gün prim ile sağlık hizmetlerinden yararlanabilirler.

İşten ayrıldıktan sonra ne kadar daha ssk dan faydalanabilirim, sağlık sektöründen faydalanabilirim sorularına cevaben yazımızdır. Çalışma hayatımızın sürprizlerinden olan işten çıkarılmalar, çalışanı etkilediği kadar bakmakla yükümlü olan kişileri de etkilemektedir. İşten çıkarılma sonucun da gerek parasal sıkıntı çekilmesi olsun, hakların yitirilmesi sıkıntısı olsun. Bu iki önemli husus her zaman iki tarafı da etkilemektedir. Parasal sıkıntının meydana getirdikleri az çok tahmin edebiliyoruz ve parasal sıkıntı işten çıkarıldıktan sonra tazminat veya farklı haklarla bir miktar işten çıkarılan şahsa verilmektedir. Bu parayla da bir müddet iş bulana kadar geçinme mümkün olabiliyor. Ama sosyal hakların kaybolması ise işten çıkarıldıktan sonra tamamen sona eren bir durumdur. Ne gibi örneğin işten çıkarılan birinin çıkarılma tarihinden sonra ne kadar sigortadan faydalanarak sağlık hizmeti alabileceğini biliyor musunuz?

Ücretsiz Sağlık Hizmetinden Kimler Faydalanabilir ?

  • 18 yaş altı kişiler,
  • Başkasının bakımına muhtaç kişiler,
  • Acil haller,
  • Trafik kazası durumunda,
  • İş kazası yada meslek hastalığı,
  • Bulaşıcı hastalıklar,
  • Yetim aylığı alan çocuklar


İşte bu gibi sorular işten çıkarılan bir kişinin bakmakla yükümlü oldukları için de çok ama çok önemlidir.Yeni düzenleme yapılan işten çıkarıldıktan sonra sağlık hizmetlerinden yararlanma süresi 10 gün ile kısıtlanmıştı. Ama şahsın kendisinin veya bakmakla yükümlü olan kişilerin SGK ve sağlık kurumlarında mağdur olması sonucun da kurum kendisi için almış olduğu bu karardan geri atmak zorunda kaldı.Daha önceleri sahip olduğu gibi 90+10=100 günlük bir sağlık hizmetlerinden faydalanma süresi olarak yararlanmaya devam etmektedir. 10 güne düşürülmesinin sebebi ise, bireyler tarafından çok fazla suistimal edildiği için böyle bir karar almışlardı ama karar yeniden 100 gün olarak düzenlendi.

2023 yılında da bu kanun geçerliliğini korumaktadır. Siz de işten ayrıldıktan sonra sigorta ne kadar geçerli 2023 diye merak ediyorsanız bu sayfamızda yer alan güncel bilgileri okuyarak doğru ve net bilgileri öğrenebilirsiniz. Ssk ve Bağkur ile ilgili tüm güncel konuları ve makaleleri artık sskbagkur.com'da bulabilirsiniz.

Yorum Yap: