SGK Müşteri Hizmetleri Direk Bağlanma Numarası 2023 Güncel

Siz de SGK müşteri hizmetleri direk bağlanma numarasına bu sayfadan ulaşabilir, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi'nden SGK, İşkur, Bağ-Kur ve diğer konular hakkında güncel bilgiler alabilirsiniz.

SGK Müşteri Hizmetleri Direk Bağlanma Numarası 2023 Güncel

.Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi'ni arayarak siz de rapor ücreti, sigortalılık işlemleri, emeklilik işlemleri ve bir çok konuları anında çözüme kavuşturabilirsiniz. Günümüzde bir çok kişi özellikle devlet kurumlarının müşteri hizmetleri çağrı merkezlerini aramaktadır. SSK müşteri hizmetleri numarası bu sayfada yer alıyor. Siz de Ssk müşteri temsilcisini arayarak herhangi bir SGK işlemlerinizi anında gerçekleştirebilirsiniz. Mesai saatleri içerisinde müşteri temsilcisine ulaşarak tüm sorunlarınızı anında çözebilirsiniz. Her türlü şikayetleriniz, Bağ-Kur sorgulama, SGK sorgulamak ya da diğer SGK işlemleriniz için çağrı merkezi numarasını arayarak destek alabilirsiniz

SGK Müşteri Hizmetleri Numarası 2023

Tıkla Ara: 170
 

Siz de Alo 170 SGK danışma hattını arayarak her türlü SGK ve Bağ-Kur işlemlerinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (SGK) canlı müşteri temsilcisi hattı 170'i arayarak vatandaşlarımız sosyal haklar, iş kanunu, yasal prosedürler, SGK, İşkur, MYK konularını öğrenebiliyorlar. Ayrıca Ssk sorgulama, Bağ-Kur sorgulama ve bir çok vatandaşlık işleriniz için E-Devlet'e giriş (https://www.turkiye.gov.tr/) yapabilirsiniz. E devlete giriş yaparak "ssk hizmet dökümü" ya da almak istediğiniz hizmeti sitenin arama kutusuna yazarak online bir şekilde hızlı ve güvenilir olarak sorgulamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.  Ayrıca sgk.gov.tr SGK resmi internet sitesinden de bir çok yararlı ve güncel bilgilere de ulaşabilirsiniz.

Ayrıca alo170.gov.tr sitesine giriş yaparak SGK görüntülü canlı destek hattına bağlanarak işaret dili bilen müşteri temsilcisiyle iletişime geçebilirsiniz ya da canlı destek ekibiyle mesajlaşarak kontak kurabilmeniz de mümkündür. İhbar veya şikayet bölümünden şikayetlerinizi oluşturarak gönderebilirsiniz. Geçmiş bildirimlerinizi de alo 170 resmi internet sitesi üzerinden sorgulayarak geçmiş işlemlerinizin durumu hakkında güncel bilgileri alabilirsiniz.

SGK Müşteri Hizmetlerini Aramak Ücretli mi?

Alo 170'i aramanın resmi internet sitesinde herhangi bir ücret ödenmesi yada ödenmemesi ile ilgili bir ibare yoktur. Ancak deneyimlere bakıldığında Ssk müşteri temsilcisi numarasını aramanın ücretli olduğu belirtilmektedir. Ortalama olarak sabit hatlardan arandığında 6 dakikasında 3,5 TL ücret ödendiği gözlemlenmiştir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik iletişim merkezi; 15.11.2010 tarihi itibariyle hizmete girmiştir. Alo Sgk bir diğer adıyla Alo 170’dir. Sgk danışma hattı, hizmet alan tüm kişiler için kurum ve kuruluşlar arasında iletişimin sağlanması açısından kolaylık sağlayan bir sistemdir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulmuş olan hizmetler bütünüdür. İletişim merkezine gelen çağrılar değerlendirilmekte ve talepler değerlendirilmektedir. Lakin Alo Sgk hattını arayan birçok vatandaş çağrılarına geç yanıt verilmesinden şikâyetçi olmaktadır. Bu durum neticesinde iyileştirilme yönüne gidilmektedir. İletişim merkezlerinde çalışan kişilerin %50'si engelli personellerden oluşmaktadır. Alo 170'i arayarak siz de;

Soru,

Öneri,

Eleştiri,

Şikâyet,

İhbar,
Emeklilik işlemleri,
Rapor işlemleri,
Çeyiz parası işlemleri,

Başvuru ve taleplerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
 

Çözümlendirmek için arama yapabilirsiniz. Alo Sgk’ya ulaşmak için 7 gün 24 saat arayabilme imkânınız vardır. En geç 72 saat içerisinde taleplere karşılık verilmektedir. Sgk danışma hattını arayan vatandaşlar özellikle, SSK Prim sorgulama, Bağ-Kur sorgulama ve SGK sorgulama gibi konularda da yardımda bulunmaktadırlar. Alo Sgk ücretli bir işlemdir. Arama yapacak kişilerin bu durumu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Bu işlemlerde;

Vatandaşların memnuniyetini belirlemek,

Vatandaşların sorularına  sağlıklı bir şekilde yanıt vermek,

Hizmet konularını belirleyerek ihtiyaçlara göre program uygulamak,

Kayıt dışı istihdamı önlemek,

Kaçak ve kayıpların üzerine giderek kaynağını bulmak SGK danışma hattıyla hedeflenenler arasındadır.

SSK Müşteri Hizmetleri Direk Bağlanma 2023

SGK müşteri temsilcisi günde ortalama olarak 10 bin çağrıya cevap vermektedir. Bazı yoğunluk durumlarında müşteri temsilcisine bağlanmanız gecikebilir, bundan dolayı almak istediğiniz hizmeti tuşlamanız sizi o konuda uzman kişiye daha hızlı bir şekilde bağlayacaktır.

1. Rapor ücreti, çeyiz parası işlemleri,
2. Sigortalılık hizmet süresi,
3. Emeklilik işlemleri,
4. Sağlık aktivasyon işlemleri,
5. Şikayet ve öneriler,
0. İş kazası durumları

Yukarıda yer alan ilgili tuşlamayı yaptıktan sonra siz de SGK müşteri hizmetlerine direk bağlanabilir, 2019 yılında güncel SGK konularını öğrenebilirsiniz.

 

Alo SGK, vatandaşlara daha iyi hizmet sağlayabilmek için oluşturulan ‘’Call Center’’ yani çağrı merkezidir. Sabit veyahut cep telefonlarından "170" tuşlandığında, direkt olarak yetkili kişilerle iletişime geçebiliyorsunuz. Açılan Alo 170 hattı gerek işçiye gerekse işsize, her bireye faydalı olan bir hizmet sağlayıcıdır. Birçok vatandaş bu hizmeti ücretsiz olarak bilmektedir. Fakat Alo SGK hattı ücretli bir sistemdir. Ortalama 6 dakika konuşma, 3,5 TL gibi bir ücreti yansıtıyor. Vatandaşlar bu hizmetle birlikte, görüşlerini, düşündüklerini ve verilen hizmetleri değerlendirebilir, şikâyette bulunabilirler. Bu sistemle ilintili aksaklıkları da bildirebileceğiniz gibi, iyileştirmek için önerilerde bulunabilirsiniz. Siz de SSK müşteri hizmetleri telefon numarasını arayarak her türlü SGK, Bağ-Kur, İşkur sorularınızı sorabilir ve doğru yerden cevabını alabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: İşten çıktıktan sonra Ssk ne kadar geçerli?

Yorum Yap: