Erken Emeklilik Şartları Nelerdir 2023 Güncel (YENİ KANUN)

Çalışan herkesin hedefi olan emeklilik için bazı durumlarda erken emeklilik fırsatı tanınmıştır Ssk bağkur erken emeklilik şartları nelerdir yazımızda emekli olabilmek için doldurmuş olmanız gereken bazı şartlar istenilmektedir. Bu şartları aşağıda inceleyebilirsiniz.

Erken Emeklilik Şartları Nelerdir 2023 Güncel (YENİ KANUN)

Erken emeklilik binlerce kişinin hayalini süsler. 2023 yılında emeklilikle ilğili  yeni gelişmeler oldu yeni kanunlar çıkarıldı ve düzenlemeler yapıldı .Uzun yıl çalışıp ekonomiye hayat veren vatandaşın primini ve yaşını doldurup bağlı olduğu kurum üzerinden emekli olur. Türkiye’ de Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı kurumları üstünden emekli olunuyor. Günümüzdeki vatandaşların büyük bir sorunu primi doldurduktan sonra yaşının daha gelmemiş olmasıdır. Bunun yanında yaşı dolup primi eksik olan vatandaşlar var. Devlet bu gibi konularda vatandaşlara kolaylık sağlıyor. Bu kolaylıkları duyan vatandaşlarımız SSK BAĞ-KUR erken emeklilik şartlarını öğrenip uygun olup olmadıklarını öğrenmek için araştırmaktadır. Örneğin, kadınlar doğum borçlanması için 2 bin 160 gün erken emekli oluyor. Erkekler’ de askerlik borçlanması için geçtiğimiz sene 1 Yıl erken emekli olabiliyordu. Bu senede 6 Ay olması kararıyla açıklayacağız. Bağ-Kur, SSK erken emekliliğin şartı nelerdir 2022 Normal emeklilik şartı nelerdir?

Bağ-Kur, SSK Erken Emekliliğin Şartları Nelerdir 2023

Bağ-Kur’ dan 2019’ da erken emekli olabilmek için gereken şartın sağlanması gerekir.SSK Bağ-kur erken emeklilik şartları nelerdir? Bu gibi özel durumlarda Bağ-Kur’ lu olan vatandaşlar erken emekli olabiliyor. Bilinen şu ki 1 Ekim 2008 tarihinde yapılan Sosyal Güvenlik Reformu ile Bsğ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı ile oluşan 3 tip sigortalık yeniden düzenlenip Sosyal Güvenlik Kurumu altında toplanarak 4A, 4B ve 4C yeniden isim verilmiştir.Bağ-Kur olarak isim verilen ve Sosyal Güvenlik Reformu ardından 4B olup sigortalık türünde en çok kendi işini yöneten işletme sahibi, çiftçiler ve serbest meslek yapan vatandaşlar özel bir kurum ya da kamu ya çalışmayan sigortalı olmak isteyen insanların tercih ettiği sigorta türüdür.

Normal Emekliliğin Şartı Nelerdir 2023

Ülkemiz ekonomisine uzun yıl katkıda bulunan işçiler emekli olabilme hayaliyle yaşıyor. Emekli olana kadar devlet tarafından işçiye ödemesine ve primine göre emekli maaşı verilir. Peki emekli olabilmek için istenen gerekli şartlara bakalım. Sigortalık süresinin başlangıç tarihi 08.09.1976’ dan önce olan SSK’ lı:

  • 55 yaşına gelmiş olan ve en azı 5000 gün ya da, 55 yaşına gelmeyen, 25 yıldan bu yana sigortalı bulunması durumunda ve en az 5000 gün yaşlılık, malüllük veya ölüm gibi durumlarda sigortaları primi ödemiş olma şartını yerine getirenler, tam emekli olarak sayılır ve emekli aylığına bağlanmaya hak kazanır.
  • 08.09.1999 günü ve sonrasında işe giren vatandaşlar emekli olabilmek için 60 yaşını tamamlayan ve en az 7000 gün ile emekli olabilecek.


Yukarıda yaptığımız araştırmamızda bazı durumlarda vatandaşlarımız erken emekli olma fırsatını yakalamış fakat bu konuda bilgisi olmadığı için şartları tamamlayıp tamamlamadığını Ssk Bağ-kur erken emeklilik şartları nelerdir 2022 okuyup öğrenerek bilgi sahibi olabilir.

Yorum Yap: